Volg ons op Facebook
Op de hoogte blijven?

  • Kennisplatform
  • Duurzame energie
  • Opties
  • Aandachtspunten

Veehouderij en land- en tuinbouw

Onafhankelijk van het energiebedrijf, minder regeldruk van de overheid en vooruit boeren! Wij krijgen vaak de vraag “Ik wil onafhankelijk van het energiebedrijf, kan dat?” En dan zeggen wij: ‘Natuurlijk kan dat”. De realiteit is alleen dat het grootste deel van de boerenbedrijven afhankelijk is van vervuilende en dure brandstoffen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. En moet je dat willen als boer zijnde? Er is immers aan scala aan producten om zelf energie op te wekken.Wij vinden dat een leven zonder energieleverancier mogelijk moet zijn. En dat we samen moeten investeren in een schoner milieu. Daarom zijn we gestart met Freedom Energy.


Hoog gemiddeld verbruik

Feit is dat boeren veel energie verbruiken. Ongeveer 13% van het totale energiegebruik in Nederland. Dat betekent dat er veel winst te behalen is. Het investeren in duurzame energie is daarom aantrekkelijk. Je bespaart niet alleen een hoop geld, maar je levert ook een bijdrage aan een schoner milieu.


Veehouderij-duurzaam-energieneutraal
Boer-duurzaam-energieneutraal

Eerst besparen dan zonnepanelen

Bij Freedom Energy is van alles mogelijk. Je kan zonnepanelen, boilers, vloerverwarming of warmteterugwinning aanschaffen. Maar waarom direct kopen als je geen goed zicht hebt op jouw energiegedrag en verbruik. Het is daarom verstandig om eerst te monitoren. Zo brengt je jouw energiegebruik in kaart.

Wij leggen niet klakkeloos jouw dak vol met zonnepanelen en vragen niet direct te investeren. Dat kan altijd nog. Samen met jou gaan we eerst meten, nadenken en keuzes maken. Uiteraard is het mogelijk om op basis van jouw huidige energierekening het dak vol te leggen met zonnepanelen. Maar wat als blijkt dat je kan besparen op het stroomverbruik? Dan heb je te veel zonnepanelen aangeschaft.


Bedrijf ook verduurzamen

Ben je ook geďnteresseerd in het verduurzamen van jouw bedrijf? Maak dan een afspraak en wij nemen contact met je op.

Maak een afspraak


Vraag of advies?

Wellicht heb je nog een aantal vragen of wil je advies inwinnen? Onze collega’s beantwoorden die graag en vertellen je meer over de mogelijkheden.