Volg ons op Facebook
Op de hoogte blijven?

  • Kennisplatform
  • Duurzame energie
  • Opties
  • Aandachtspunten

Duurzaam kamperen op de camping?

Ondernemer in de recreatiebranche? Wist je dat klanten tegenwoordig ook op basis van duurzaamheid een vakantieverblijf kiezen? Een goed moment om ook duurzaam te gaan ondernemen. Zo blijf je de concurrent voor en investeer je tegelijkertijd in een groen/duurzaam imago.


 

ZONNEPANELEN OF..

Wij begrijpen dat iedere ondernemerssituatie een andere aanpak vergt. Freedom Energy gaat ervanuit dat je niet direct investeert. Dat kan later altijd nog. We meten eerst het energiegedrag en verbruik, denken dan na over de mogelijkheden voor jouw situatie en pas dan maak je keuzes.

Uiteraard is het mogelijk om op basis van jouw huidige energierekening het dak vol te leggen met zonnepanelen. Maar wat als blijkt dat je kan besparen op stroomverbruik? Dan liggen er teveel zonnepanelen op het dak. Daarom eerst meten, dan nadenken en dan keuzes maken.

Verlaag de energienota

Stel je hebt een glamping of camping en de jaarlijkse kosten bedragen € 150.000,-. Daarvan geef je ongeveer 5% uit aan de energienota. Dat betekent een rekening van € 7500,-. Door energie te besparen en zelf energie op te wekken, gaan die kosten enorm naar beneden.

Denk hierbij aan warmteterugwinning uit douchewater, energiezuinige douchekoppen en collectoren voor warm water. Maar ook slimme thermostaten, standby killers, radiatorfolie en andere eenvoudige toepassingen. Natuurlijk vraagt dat een investering, maar de terugverdientijd is kort. Daarna geniet je nog vele jaren van gratis stroom.

Mogelijkheden bespreken?

Heb je interesse om jouw camping of recreatiebedrijf te verduurzamen? Wij vertellen jou graag over alle mogelijkheden. Via de onderstaande button kun je een afspraak maken. Eén van onze collega's komt dan vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden en wensen te bespreken.

Maak een afspraak
 

Eerst even bellen?

Wellicht heb je nog een aantal vragen of wil je advies inwinnen? Onze collega’s beantwoorden die graag en vertellen je meer over de mogelijkheden.