Volg ons op Facebook
Op de hoogte blijven?

  • Advies
  • Calculatie
  • Ontwerp duurzame installaties
  • Installatie & service

Het verhaal achter..

Het is 1998 en de huidige eigenaren Wim en Luuk hebben een 'earlylifecrisis'. Deze jonge honden kunnen hun ei namelijk niet kwijt in traditionele sectoren zoals de landbouw of het bankwezen. Ze willen iets innovatiefs doen. Iets wat bijdraagt aan een betere wereld. Daarom storten zij zich vol overgave en enthousiasme in de duurzame installatietechniek. Al snel is er het besef dat ze met iets unieks moeten komen. En zo ontstond 'Hemelwater systemen Fryslan’.

Freedom Energy - logo

Hemelwater systemen Fryslan

Het bedrijf focust zich op het 'hergebruik' van regenwater. En dan met name op regenwaterbenuttingssystemen voor particuliere en zakelijke doeleinden. En even later volgde de eerste verkoop. Op naam van Feike Bruinsma, nu Bekkema-Bruinsma installatietechniek en tevens aangesloten bij Freedom Energy. 

Moeilijke eerste jaren

De eerste jaren verliepen moeizaam. Het doorbreken van traditionele patronen was minder eenvoudig dan gedacht. Met enthousiasme, geloof en doorzettingsvermogen kom je gelukkig een eind. Het bedrijf groeide gestaag en bracht de eerste personeelsleden voort.

Uitbreiding assortiment

Daarna werd het assortiment uitgebreid met innovatieve systemen. Systemen die nu heel normaal zijn. Voor die tijd uniek, maar er kwamen toen al vragen binnen om volledige woningen en bedrijven los te koppelen van het energienet. Iets wat de kiem voor het latere Freedom Energy bleek te zijn.

Niet meer dozen schuiven..

En toen was het alweer 2013. Het jaar waarin het besef kwam dat er iets moest veranderen. Niet meer dozen schuiven, maar iets doen vanuit het hart en wat er toe doet. En wij vinden dat we als mens veel te afhankelijk zijn van grote bedrijven als energiemaatschappijen. Jezelf voorzien van bruikbare energie kan via nieuwe technieken immers prima zelf. En door duurzame energie krijgen we niet alleen zelf de controle, we investeren ook in een schoner milieu.

Ons verhaal - freeday
Ons verhaal - freeday2

Ondernemers en particulieren helpen

Wij hebben de kennis wel om energie te besparen, op te wekken en op te slaan, maar jij ook? Vanuit die gedachte ontstond Freedom Energy. Wij willen ondernemers en particulieren helpen om hun pand te verduurzamen. Zonder daarbij comfort in te leveren. Onze doelgroep bespaart zo niet alleen in de portemonnee, maar leeft en onderneemt onafhankelijk.

Hoe en waarom duurzame energie

Dat betekent niet dat we klakkeloos zonnepanelen plaatsen. We kijken en analyseren wat bij jou past en dan bedoelen we niet het type dak. Maar wat is precies jouw energieverbruik en welk energiegedrag heb je? Door daar achter te komen, weet je ook of je eerst niet beter kunt besparen om later pas energie op te gaan wekken. Wij hanteren deze methode omdat we het beste voor je willen. Waarom zou je te veel energie opwekken als je het toch niet gebruikt. Zonde van de euro’s.