Volg ons op Facebook
Op de hoogte blijven?

  • Kennisplatform
  • Duurzame energie
  • Opties
  • Aandachtspunten

Woning of bedrijf verduurzamen?

Je bent er waarschijnlijk al achter dat het verduurzamen van een woning of bedrijf nog niet zo eenvoudig is. Je hebt immers tal van oplossingen zoals isolatie, zonnepanelen, douche-wtw, warmtepompen, pelletketels, zonneboiler en ga zo maar door. Maar welke oplossing past nou het beste bij jouw situatie? Freedom Energy is een kennisplatform waar je wordt voorgelicht over producten, de mogelijkheden, aandachtspunten en prijzen.


 

De eerste stappen..

Dat is natuurlijk het voorkomen en besparen van energieverbruik. Denk daarbij aan isoleren, HR++ ramen en kierafdichting. Maar je kunt bijvoorbeeld ook besparen door warmte terug te winnen uit warm douchewater met een douche-wtw.

 

Het opwekken van energie

Nu de energierekening zo laag mogelijk is, kun je gaan denken aan het opwekken van energie. Op dat gebied zijn er vele mogelijkheden zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en pelletketels gecombineerd met een buffervat.

 

Het opslaan van energie

Bij duurzame warmteopwekkers als pelletketels, zonneboilers en warmtepompen is het verstandig om een buffervat te gebruiken. In dit vat wordt de warmte opgeslagen zodat je warm kunt douchen en het pand verwarmd wordt.

Bij het opwekken van zonne-energie werkt dat net even anders. Als overdag de zon schijnt en je wekt energie op, dan kijkt de omvormer (die maakt van zonne-energie bruikbare stroom) of je zelf stroom verbruikt. Zo ja, dan levert de omvormer dat. Verbruik je minder dan je opwekt of helemaal niks, dan wordt deze stroom geleverd aan het commerciele energienet. Het opgewekte deel zonne-energie kun je later weer gratis terugkoppen via de salderingsregeling.

Wil je bijvoorbeeld in de avond ook zelf opgewekte stroom gebruiken? Dan zul je de zonnepanelen-installatie moeten uitrusten met een hybride omvormers en batterijsysteem. Weet wel dat de accu's van nu (2018) nog zoveel opslagruimte hebben om al je zonne-energie op te slaan.

 

Meer weten?

Nu hebben we globaal iets verteld over de mogelijkheden van duurzame energie. Wil je meer weten? Kijk dan eens onder nieuws, projecten of productinformatie.