Volg ons op Facebook
Op de hoogte blijven?

  • tot 30% minder energiekosten
  • geen abonnementskosten
  • geschikt voor zonnepanelen

Stroomverbruik meten met Smappee

Wil je de energienota verlagen, maar heb je behoefte aan een beetje hulp? De slimme energiemonitor Smappee biedt dan uitkomst. Dit apparaat helpt je om te besparen op de stroomrekening. Het apparaat hang je eenvoudig op in de meterkast en Smappee doet de 'rest'. In een overzichtelijke en gratis app zie je het energieverbruik, en de kosten, per apparaat. Zo weet je welk toestel (te) veel verbruikt en of het verstandig is om het vervangen.
 

SmartHome door Smappee

Naast het meten van stroomverbruik, maakt Smappee je woning ook slimmer. Met eenvoudige plugins (stekkers) bedien je apparaten op afstand of laat ze automatisch inschakelen. Een voorbeeld is de buitenverlichting. Via de app geef je aan dat de lamp aan moet gaan zodra je binnen een radius van 500 meter van je woning bent. Door de integratie met Google Maps, weet Smappee dat je bijna thuis bent en dat de lamp aan moet. Naast de Google Maps feature zijn er nog tal van mogelijkheden om Smappee te koppelen met software / social media.
 

Installatie Energiemeter Smappee

Het installeren van Smappee is eenvoudig, én leuk! Je wordt je meer bewust van je energiegedrag en de apparaten die veel energie gebruiken. Als je de Smappee hebt ontvangen, hang je deze in de meterkast. De bijgeleverde 'klemmen' doe je om de stroomdraden. Je kunt dit prima zelf, let er wel op dat je het stroom er even afhaalt. Nadat je de klemmen hebt geplaatst, doe je het stroom er weer op. Smappee heeft vervolgens tijd nodig om jouw elektrische toestellen te herkennen. Bekijk ook de onderstaande instructievideo's.
 

Smappee kopen

Smappee is te koop via www.smappee.com